dijous, 19 de desembre de 2013

Revolució
Una revolució és un gran canvi  de les institucions polítiques i socials  d'una societat.
Revolució burgesa
Les revolucions burgeses van substituint el vell ordre de l'Antic Règim, basat en el feudalisme i en la monarquia absoluta de dret diví, per un nou ordre polític basat en la sobirania nacional, la representació a través d'eleccions periòdiques i el dret a la igualtati a la llibertat . Tot això havia de ser reconegut i expressat per una constitució i garantit per la llei. Els primers exemples de revolucions burgeses foren les revolucions nord-americana i la francesa.
Revolució Americana
Procés revolucionari resultat de la independència dels Estats Units d'Amèrica. El nou país s'organitzà com un estat liberal. Fou una revolució liberal tant pels principis proclamats a la Declaració d'Independència (4 de juliol de 1776), a les constitucions de cadascun dels tretze nous estats (1775-80) i a la constitució federal (17 de setembre de 1787).El nou país, els Estats Units d'Amèrica, s'organitzaren com una república federal.
República
Forma de govern representativa, en la qual el càrrec de cap d'estat no és hereditari ni vitalici, sinó resultat d'una elecció popular
Federalisme
Sistema de pactes  entre els diferents pobles, les diferents nacions o els diferents estats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada